بخش نمایشنامهخوانی جشنواره سیزدهم تئاتر دانشگاهی در سه بخش مرور آثار عبدالحی شماسی، برگزیدگان بخش نمایشنامهنویسی جشنوارههای یازدهم و دوازدهم و بخش آثار برگزیده کارگاه نمایشنامه نویسی برگزار میشود.
به گزارش دریافتی سایت ایران تئاتر، مهدی گلیج مدیر بخش نمایشنامهخوانی سیزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی ایران در گفت و گو با ستاد خبری جشنواره چگونگی برگزاری بخش نمایشنامهخوانی را تشریح کرد: بخش مسابقه نمایشنامهخوانی جشنواره سیزدهم در سه بخش برگزرا خواهد شد. بخش اول مرور آثار عبدالحی شماسی است که در آن 8 اثرنمایشی پذیرفته میشود. وی ادامه داد: بخش دیگر به متون برگزیده بخش نمایشنامه نویسی جشنوارههای یازدهم ودوازدهم اختصاص دارد و برای حضور 4 اثرنمایشی در این بخش آمادگی داریم. بخش سوم به آثار برگزیده کارگاه نمایشنامهنویسی در جشنواره سیزدهم اختصاص دارد که در آن نیز4 اثر پذیرفته میشود. وی با بیان این که نمایشنامه یکی از رکنهای اساسی وتأثیرگذار درفرآیند تولید تئاتر است که خوانش نمایشنامه هم بخشی از این فرآیند به شمار میرود، گفت: نمیتوان نادیده گرفت که علی رغم سابقه طولانی نمایشنامهخوانی در ایران مبنای قریب به اتفاق خوانش نمایشنامهها چه به صورت آزاد و چه در جشنوارهها، مجال نیافتن گروهها برای اجرای صحنهای آثارشان بوده است. این رویکرد و نگاه از سوی دانشجویان، کاملا در تضاد با نفس نمایشنامهخوانی که همانا ایجاد فضا و بستری برای آشنایی با متون نمایشی تازه به نگارش درآمده است قراردارد. مدیر بخش نمایشنامهخوانی جشنواره تصریح کرد: هدف و انگیزهاش از برگزاری این بخش، دستیابی به تعریفی صحیح از مقوله نمایشنامهخوانی است. و دبیرخانه جشنواره با در نظر گرفتن این هدف، طی نشستهای متناوبی که با اساتید و فعالان این حوزه داشت، موارد و شرایطی را مقرر کرد که شرکت کنندگان در این بخش باید از آن مطلع باشند. بر این اساس این که شرکت کنندگان بخش نمایشنامهخوانی هیچ منعی برای استفاده از"حرکت درهنگام خوانش اثر"، "ازطراحی لباس ونور"، "آکساسوار"، "گریم، افکتهای صوتی و موسیقی" ندارند. وی در مورد معرفی ملاک و مبنای داوری آثار در بخش نمایشنامهنویسی گفت: با توجه به اهداف تعیین شده در این بخش و برای رسیدن به چهارچوبی مشخص دراین حوزه، ملاک و مبنای داوری آثار را مشخص کردهایم و از شرکت کنندگان در این بخش می خواهیم که این موارد را مدنظر داشته باشند. هیات داوران این بخش "درک صحیح ازمتن ازسوی گروه اجرایی"، "فضاسازی صحیح متن نمایشی درهنگام خوانش"، "تحلیل صحیح ودرست متن ازسوی کارگردان"، "انتخاب مناسب نقشخوان ازسوی کارگردان"، "رعایت سکوت ها، مکث ها ونقاط اوج وفرود درجملات"، "رعایت ریتم مناسب و توجه به تأکید گذاری صحیح درهنگام خوانش"، "انتخاب لحن وتنالیته صدای صحیح از سوی خوانشگران" را مبنای قضاوت خود خواهند داشت. گلیج در پایان از معرفی اثر برگزیده این بخش با رای داوران برای تولید و اجرای عموم خبر داد. متقاضیان شرکت در بخش نمایشنامهخوانی میتوانند تا 30 آذرماه امسال متن و فرم تقاضای خود را به دبیرخانه تحویل دهند
سلام . ممنون که سر زدید . از وبلاگ شما که واقعا نمیشه گذر نکرد . من چند سال هست به صورت تجربی دارم تیاتر کار می کنم و می نویسم . دانشجوی نمایش هم هستم .
از این مطلب شما استفاده کردم .
خیلی لطف کردید به وبلاگم سر زدید . خوشحال میشم باز هم نظرات شما رو بخونم . و مرسی .