دبیر سیزدهمین جشنواره تئاتر آئینی ـ سنتی گفت:«از آن جا که امکان در اختیار قرار دادن سالن تمرین به بیش از 30 گروه را نداشتیم، مجبور شدیم کارهای مصوب تهران را در دو گروه"الف" و"ب" قرار دهیم.»
"محمدحسین ناصربخت" دبیر سیزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر آئینی ـ سنتی به سایت ایران تئاتر گفت:«220 متن در بخش صحنهای به دبیرخانه رسیده بود که با سختگیری زیاد بیش از 60 متن از کارهای تهران برای بازبینی پذیرفته شد. همه این کارها از نظر هیأت بازخوان در یک ردهبندی قرار دارند و هیچ تفاوتی از این نظر بین گروه الف و ب نیست.»
وی با تأکید بر این که وقتی کارها در یک سطح قرار دارند، نمیتوان به دلیل کمبود امکانات حق دیگری را ضایع کرد، درباره تقسیم کارهای پذیرفته شده تهران به گروههای"الف" و"ب" توضیح داد:«در گروه"الف" سعی شده بیشتر افرادی که با جشنوارههای آئینی ـ سنتی در ارتباط بودهاند و تجربه بیشتری داشتهاند(و در نتیجه برای گرفتن امکانات محقتر بودهاند) قرار گیرند.»
وی درباره کارهای گروه"ب" تصریح کرد:«بسیاری از افراد گروه"ب" نیز با شرایط بالا مطابقت دارند و برای دریافت امکانات محق هستند، اما یا کارهایی را ارائه دادهاند که پیش از این اجرا شده و یا به مرحله اجرا رسیده بود. برای مثال مخدومی، برقنورد، وارسته و... یا این که به سبب دوستی بیشتر با دبیر جشنواره بهتر دیده شد که در گروه"الف" نیایند و به واقع چوب دوستی با دبیر را میخورند. در این گروه تعدادی نیز که تجربه کمتری داشته و سابقهای از حضورشان در جشنوارههای سنتی نداشتیم، نیز حضور دارند.»
ناصربخت در خصوص همکاری ستاد جشنواره با گروههای بخش"ب" گفت:«این گروهها اگر با پیگیری، امکانی برای تمرین پیدا کنند، ستاد مکاتبات لازم را برای معرفی گروه به آن ارگان انجام خواهد داد. ما علاقهمندیم که همه افراد از امکانات موجود برخوردار شوند، ولی متأسفانه امکانات مرکز هنرهای نمایشی بیش از 30 گروه را جواب نمیدهد. اداره تئاتر هم اکنون درگیر دو جشنواره دیگر و تمرینات طول سال سالنهاست. تمرین این تعداد گروه هم اکنون نیز با دشواری انجام خواهد شد، اما اطمینان داریم امکانات شهر تهران بیشتر از اینهاست و دوستان میتوانند با پیگیری از امکانات شهرداریها و سایر نهادهای فرهنگی، لشگری و کشوری برای سالن تمرین استفاده کنند.»
مدیر دفتر انتشارات و پژوهش مرکز هنرهای نمایشی در پاسخ به این سؤال که با توجه به محدودیت امکانات موجود، چرا تعداد زیادی از طرحها پذیرفته شدند، گفت:«این ویژگی تئاتر سنتی است که بسیاری از کارها با توجه به قصه و حول محور یک قصه شکل میگیرد. با این حال تمام طرحها با توضیحات اجرایی ارائه شده بود که کار هیأت بازخوانی را راحت میکرد.»
وی با اشاره به امتیاز بالای نمایشها در مرحله بازخوانی و شرکت افراد با سابقه در جشنواره گفت:«این نشان دهنده رشد یک جشنواره است و امیدوارم اگر مشکل محل تمرین که پیش پای گروهها قرار دارد و مسأله محدودیت زمان(که به ناچار با آن درگیر شدهایم) برطرف شود، جشنواره امسال سطح کیفی بالایی داشته باشد. چه جوان و چه پیشکسوت، چه تهرانی و چه شهرستانی، کارهایی با امتیاز بالا را پیشنهاد دادهاند. حتی یکی از بالاترین رتبههای هیأت بازخوانی به یک نمایش شهرستانی داده شده است.»
وی در پایان گفت:«اسامی هیأت بازبینی آثار اواخر تیر ماه اعلام خواهد شد.»
یگانه نجات دهنده و راهبر ملت ایران آقا پروفسور ابراهیم میرزایی
بنیانگذار سازمان ( علم حق و عدالت )
www.alamehaghvaedalat.com وب سایت سازمان علم حق وعدالت
parsayan11@gmail.com پست الکترونیکی همراهان علم حق و عدالت
www.nazaratemardomi.com سایت نظر خواهی مردمی علم حق و عدالت